HOUTMAN Arthur
Hoveniersstraat 23/2, 9300 Aalst

Tel / Gsm : 053 776753
Genres : andere

Arthur Houtman is edelsmid en ontwerper van unieke juwelen.

Kunstenaar
Maar voor alles is Arthur Houtman kunstenaar, niet in de conceptuele zin, maar als een goed geschoolde ambachtsman met liefde voor het materiaal. Hij spreekt met passie over het ontwerpen en vorm geven van juwelen, het uitzoeken van geschikte stenen en parels.

Na een driejarige opleiding bij een meester-goudsmid en een opleiding restauratie van kunstwerken in edelmetaal vestigde hij zich in 1981 als zelfstandig edelsmid en ontwerper van juwelen in Aalst.

Ontwerpen
Vooral zijn studie van het verre Oosten en interesse voor de Art Nouveau, een hoge kunstzinnige periode in de juwelenkunst, beïnvloeden zijn ontwerpen. Elk ontwerp wordt handgemaakt en voldoet aan de hoogste vakkundige eisen, wat weerspiegeld wordt bij het dragen van het juweel. Het materiaal, goud van 18 karaat, en de parels en edelstenen worden zorgvuldig geselecteerd in overeenstemming met het ontwerp, wat in een zeer waardevol sieraad resulteert.

Gepersonaliseerd juweel
Elk juweel wordt naar de persoon voor wie het bestemd is, getekend en besproken voor het aan de werkbank op artisanale wijze met de meeste zorg wordt gesmeed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij het dragen het juweel als het ware één wordt met de persoon die de opdracht gegeven heeft en zich graag siert met zijn gepersonaliseerd juweel.

Parels en edelstenen
Een grondige kennis van parels maakt hem tot een gewaardeerd en erkend vakman in de internationale parelhandel. Het kiezen en keuren van de parels draagt dan ook bij tot een zekere harmonie met de creatie en maakt het juweel als dusdanig nog unieker. Het gebruik van edelstenen, zoals diamant, saffier in alle kleuren en slijpvormen, robijn enz. ? gezet in het juweel, maken het tot een zeer waardevol geheel.

Uniek juweel
De sierlijkheid in elk juweel is een weerspiegeling van elementen die in de natuur vorkomen en op zichzelf als een uniek juweel kunnen worden gezien, deze elementen gestileerd en versterkt met het edelmetaal en de edelstenen, en het ambachtelijk vervaardigen van het juweel, zorgen er voor dat de juwelen een artistieke hoogstand zijn, in geen andere juwelenstrekking te plaatsen. Het is dan ook niet te verwonderen dat de juwelen van Arthur Houtman zeer gegeerd zijn, niet enkel om het juweel, maar ook om zijn kunstwaarde. Elk juweel is uniek en wordt nooit een tweede maal gemaakt.
.

 
30.01.2009
Tentoonstelling Juwelen Arthur Houtman
Nieuwevaart 244 - 9000 Gent